Tråkig dag...

åh vilken tråkig dag idag... Med 0 saker att göra.
Irritationen ligger nära kan man säga.

Köpte grejer igår till när vi ska göra julkort, tjejerna
Jag har börjat så smått.
Jag köpte en stor julstämpel som ska bli mitt motiv på framsidan av korten =)

Det blev också många olika papper och kartonger.

Ha en bra dag

brödbudet

Idag och imorgon jobbar jag med att köra ut brödet på jobbet.
I morse lastade jag in backarna i brödbilen och sen skulle jag köra iväg.
När jag kom in i bilen insåg jag att sikten var 0!
Det är en sån bil som inte har någon ruta bak, man måste följa backspeglarna när man backar.
Och när jag kollade i dem så såg jag ingenting.
Det var beckmörkt ute och det regnade... Och inget ljuse nånstans.
Så, jag tog min bil istället! Så fick det bli och jag kommer nog göra det imorgon också.

Jag kollar på förkväll nu, idag är det den bästa dagen, med en som "gör om sig" också kommer Elin Kling och berättar om mössor å vantar, jag som ska köpa det till vintern =)

Ha de

Köttet med pepparrotspasta

Köttet blev gott, man kände honungen väldigt gott men jag kunde nog haft ännu lite mer på, men idag skivad jag upp det och penslade på grillolja o värmde, också hade vi pepparrotspasta till i lööv pepparrot!
Å det blev supergott!

Idag har jag inte gjort annat än ätit.

Jag jobbade från 4 imorse till 11.30 när jag kom hem åt vi frallor med räkröra o skinka o ost, sen har liksom hungern bara fortsatt.

Bye bye

Recepttest!

När jag gör en köttbit, som är lite större kanske en stek eller kotlettrad, kyckling eller liknande så brukar jag bryna köttet med vitlök timjan salt o peppar, och sen in i ugnen.

Det kan bli lite tråkigt i längden

Idag har jag en skinkstek som jag har brynt först, mot slutet av bryningen så tillsatte jag vitlöksklyftor, rosmarin, sen innan jag satte in köttet i ugnen så ringlade jag över honung över köttet.

Man ska inte tillsätta honungen när man bryner för det bränner. Socker och höga temperaturer=bränna
Nu har jag satt ugnen på 140 grader, vi får se hur honungen blir på ytan, den kanske blir lite krispig, inte bränd hoppas jag!

Jag kan berätta hur den blev när vi har ätit det ikväll.

Idag ska jag o M gå på spa.
Men M är sjuk och jag har ont i armen efter vaccinet, Men M har feber å allt! Jag får se hur hon mår i eftermiddag innan vi ska åka, kanske får jag åka själv.

Ha en bra fredag!

En tidig morgon

i morse var jag uppe i tid, jag gick upp vid 3 inatt för att vara med konditorn.
Jag visste inte hur det skulle bli idag för han har vissa dagar som han är sur och om han har mycket att göra så är han stressad.

Men jag kom dit och började liksom jobba med det han sa och han visade o.s.v. jag snappade upp allt vi gjorde idag. Han var jätteglad.

Han förvandlades från en sur person till en riktigt mysig människa =) Och det var riktigt kul!

När jag kom hem tände jag kaminen och deckade i soffan =)

Ikväll vet jag inte vad som händer, tror jag ska köra ut och handla några flaskor vin så man har hemma!

Hej lilla bloggiz

Jag har jobbat i helgen, det har varit helt underbart... (ja det var kanske att överdriva)
Men igår jobbade jag på BH, där jag är vikarie och jobbar ca 6-8 dagar i månaden som kock/kokerska. Jag gjorde festlig nötköttsgryta med potatis och bönor. Till efterrätt var det ägglikörmousse (pulver)

På eftermiddagen gjorde jag mannagrynsgröt till kvällsmaten och så gjorde jag också pannkakor som ska vara till torsdag då jag ska jobba igen.

På eftermiddagen hade jag och hon jag jobbade med ett sånt grymt flyt i köket.

Hon höll på med tre saker samtidigt, hon sa till mig en gång "'är det för mycket att göra tre saker samtidigt?"

Och i den vevan så var jag själv helt uppe i mina pannkakor, stekte dem på stekbordet så jag la 4 st på en gång så man fick ju ha koll där rätt mycket, och samtidigt gröten som bränns lätt och som ska delas upp på de olika ställena.

Ibland när jag jobbar med detta, laga mat så får jag ett sånt lyckorus liksom, det är så kul, och det känns som att det är mitt yrke.

Men det är lätt att bli stressad o.s.v. men lyckas man hålla stressen borta, så går det riktigt bra, och det man lagar blir riktigt gott, jag har fått beröm många gånger där för det jag har lagat =)

Puss på er

RSS 2.0