Godmorgon

Just nu sitter jag och kollar på nyhetsmorgon och dricker kaffe =)
Jag har ett arbete som jag måste fixa med idag, det handlar om att skriva om matsedlar så de passar till veganer m.fl. Ganska segt!

Inatt drömde jag om att jag shoppade, jag handlade skor, jeans, tröjor, massor! Det var för längesen jag shoppade nu...

Förresten jag glömde skriva en sak på listan igår, jag ska gå på AC/DC konsert i sommar.... Det ni!

Fast då tänker ni säkert att jag inte gillar AC/DC så mycket att jag går på en konsert, och det har ni helt rätt i.

Men nu var det så att Mathias köpte några biljetter när de släpptes för han ville gå, så blev det till slut att vi kommer vara 4 personer som ska gå på detta i Göteborg, och vi ska övernatta på en båt faktiskt... Ett hotell som är en båt som ligger i hamnen.

Nä nu måste jag börja plugga.


Roliga saker

Jag tänkte skriva lite roliga saker som jag har att se fram emot nu.



25:e Februari Tupperwareparty

.... Mars (kan inte datumet utantill) Modell för en dag i Turning Torso i Malmö

... Mars Oriflameparty

vecka 12-19 praktik på Sand

5 Juni Examensdag! Jag går ut skolan...

Alltså har jag en hel del roligt nu att längta till. Jag ska snart ha 8 veckors praktik och sen går jag en månad till i skolan och sen går jag ut som en ny och fräsch kock.



Här ska ni få ett litet mattips, det är ett tillbehör:

Stekt två skivor bakpotatis, dessa ska ligga i botten av tallriken.
Tärna aubergine i 2 gånger 2 cm bitar.
Finhacka gul lök, och riv vitlök
Stek auberginen krydda med curry, koriander, spiskummin, stek sedan med löken och vitlöken.
Lägg auberginen ovanpå potatisen och sedan det kött som du har tänkt att ha ovanpå det.

Det kallas för "spicy aubergine" som blir god med den kryddningen.

Puss å kram


Godis!

Just nu vräker jag i mig godis... Har precis kommit hem och idag var det näst sista dagen på Gastro för denna omgången, imorgon ska jag servera och det ska bli kul.
Jag ska göra mig riktigt snygg imorgon hade jag tänk eftersom det är sista dagen, och då är man extra glad och då ska man vara extra snygg och så kanske man får mycket dricks om man flirtar med gästerna hihihi
Ha en underbar kväll

Alla <3 dag igår

Igår var det alla hjärtans dag, och jag blev uppvaktad kan man ju säga =)  Vi var ute och åt på en Chinarestaurang och sen gick vi på bio och innan det fick jag en ros och en gasbrännare så jag kan göra goda brulléer här hemma mums.

Jag är ganska seg och trött idag, efter en jobbig praktikvecka, bara en vecka kvar sen puh...

Ha en bra dag!

En vecka har gått

Jag har varit på praktik nu en vecka, och nu är det Gastroveckor som gäller. Det betyder att halva klassen är på Gastro och halva klassen är ute på annan praktik. Vi serverar och är i köket, det är vi som har hand om en trerättersmeny varje dag, fast vi har hjälp av kökschefen Kalle.
Jag serverade igår, jag vet inte vad jag tycker om servering faktiskt, det värsta är väl att bära ut tunga tallrikar... Alltså ibland klarar jag inte av att ta så många och det ser inte speciellt proffsigt ut. Men ibland klarar jag många och då blir jag glad =)
Just det här med kontakt med gästerna och så går oftast bra, man förklarar för varje bord också vad det är på tallriken o.s.v.
Jag är inte så bra på att hälla vin, det blir oftast ett par tre droppar på duken.
Men det är ju bara så att jag är ingen servitris och jag ska inte bli någon servitris heller.

Vet ni en rolig grej, jag ska vara "modell för en dag" om en månad ungefär. Vi ska vara 5 tjejer som åker till Malmö och fotas =) Man ska ha med sig tre olika ombyten och man blir sminkad där.

Jag ska snart gå på Tupperwareparty och sminkparty också, det kan behövas, jag kan behöva göra något som inte har med skolan att göra.

Kramis

Ledig idag med

Idag gick jag upp kvart över 6 och skjutsade Mathias till sin bil som inte var hemma, sen gick jag inte å la mig igen, utan jag har varit uppe, satt fyr i kaminen, ätit frukost och druckit kaffe!

Idag ska jag nog sy, jag köpte ett par jeans som blev skitstora efter jag tvättade dem, det e skittråkigt när det händer, jag kom på det när vi var på Ekebo i Lördags, kul liksom att komma på det när man skulle vara snygg och hade klätt upp sig...

Jag ska kanske gå på gympa idag, jag gick på dansen igår, det var nya steg... Lite bättre steg än innan tyckte jag.

Puzz


RSS 2.0