Hej liten blogg =)

Ibland kan man dra nytta av sin blogg, jag har ju funderat på när våra fruktträd ska klippas, och det skedde ungefär den 22 Januari senast! Så då vet jag det att det kan dröja ett tag till.

Ikväll (eller snart) ska jag sätta igång en gryta Beuf Bourgignon så jag tänkte att ni ska få receptet på det:

4 port.

600-800 gram oxkött, innanlår eller fransyska
1/2 pkt bacon, ca 70 gram
2 gula lökar
2 morötter
1/2 tsk timjan
1 msk tomatpuré
1 lagerblad
1 msk vetemjöl
4 dl. rött vin
10-12 smålökar
200g färska champinjoner
1-2 vitlöksklyftor
salt, nymalen peppar

Skär oxköttet i tärningar, bryn i en stekpanna, lägg sedan över i en gryta

Strimla baconen, Finhacka morot och gul lök, fräs detta i en stekpanna, lägg sedan över i grytan

Tillsätt timjan, tomatpuré och lagerblad. Strö över mjöl och rör om. Späd med vin och låt sjuda i 1 timme.

Skala smålök och rensa champinjoner. Bryn detta lätt. Blanda ner detta och vitlök i grytan

Låt allt sjuda ytterligare 30 min. under lock. Smaka av med salt o peppar.

Servera med kokt potatis och saltgurka


Bon appetit

ledig, ont ont ont

Aj vad jag har ont i hela kroppen idag, vi var på badhuset igår kanske träningsvärk från det? Jag solade också och inatt kändes det som att jag hade feber för jag var så varm i hela kroppen, samtidigt som jag är lite förkyld. Blä säger jag bara.
Det är när man inte jobbar som man får ont...
Jag har kommit på att våra fruktträd behövs klippas, vår granne har inte hört av sig om det iår, då vet vi inte om vi ska göra det själva eller han har tänkt att göra det senare, jag får nog gå bort och kolla med honom.
När jag tittar ut så ser jag iallafall att det är inte något som jag klarar av att göra själv iallafall.

På onsdag är det nyårsafton! Det ska vi fira med våra vänner, vad ska jag ha på mig? Jag får rota lite i garderoben och se om där är något snyggt man kan kombinera ihop =) Hade egentligen velat ha en svart liten klänning utan axelband (den lilla svarta) men det får nog bli något annat som jag redan har.

Jag tänkte sammanfatta året, det jag kommer ihåg som har hänt mig

1. Vi har renoverat köket, jag tror vi började nån gång efter jul förra året och blev färdiga i mars/april
2. Jag bytte jobb i år
3. Jag började utbildningen "Gastronomi" i Augusti (en termin kvar nu)
4. Jag har köpt en ny bil i år, en liten körsbärsfärgad Renault Clio
5. Det var en riktigt fin och varm sommar, vi var på Öland några dagar över midsommar men då var det regn, men där var andra kanondagar.

Ha en bra dag =)


Helgpartaj

Ikväll ska jag gå ut och partaja lite.
Här är grejer överallt här hemma, kartonger, papper, tvätt, damm! Så det ska jag fixa med först innan det blir festande.
Jag fick mycket grejer igår, en sak som jag blev riktigt glad för var en stor gryta från Le creuset. Den färgen jag har sett innan är orange, men denna var lite mörkare rödorange, fin den också.

Nä, nu måste jag städa.
Ha en bra dag

Helg

Jag håller fortfarande julhelg, idag har vi hämtat en liten gran hos mamma o pappa som nu står på uteplatsen.
Vi ska gå på julkonsert ikväll i kyrkan, och senare ikväll kanske det blir stora julagroggen som Mathias så fint uttryckte sig.

Jag hittade ett fint recept som ni ska få här, nähe det gick inte hinner inte skriva mer just nu ni får det sen


Lennart, Jönsa och Heheheee

Det är uttryck som går varma på Gastro, jag har precis gjort klart min "jul-lia" där som varade i två veckor.
Jag tror att allt har gått bra och så, enligt mig har det gjort det, men man får ju inte direkt beröm om man gör något bra, utan det enda man får höra är när man har gjort något dåligt men så är det.
Nu är jag otroligt trött på julbord, har jobbat med det nu 4 veckor. Det har varit väldigt mycket sillinläggningar, jag har lärt mig mycket inom det.
Nu har jag faktiskt jullov!

Imorgon ska jag vara med på innebandyn
På Onsdag är det julafton, det blir firande både hos Mamma o Pappa och sedan med Mathias släkt
Juldagen är det fest på Pepes bodega
Nyårsafton är det fest hos A och J

Kramis

Praktik och extrajobb!

Denna veckan är det julbordspraktik på Gastro, och det är det också nästa vecka, och man är där nästan varje dag det är ju rättså långt att köra så det tar på krafterna.
En rolig sak som jag inte har berättat är att jag fick jobb på min senaste praktik... Extra jobb då och julbord till att börja med men sen hoppas jag ju på att få jobba med de mer avancerade sakerna, skitkul!
Jag ska faktikst dit nu om 33 minuter och jobba, det blir fixa sillar, fixa gottebordet m.m.
Sen blir det Gastro idag också, mycket!

Det är jättemycket snö ute... ser konstigt ut.

Puss å kram


RSS 2.0