Äntligen hemma

Jag har haft engelskaprov idag, det har varit mycket, tungt och tufft att plugga på det, men det känndes bra idag när jag gjorde det.
Nu är jag hemma, har satt igång kaminen, värmt fiskgratäng och ätit den, jag var grymt hungrig, nu har jag tv och roliga tidningar hela kvällen =)
Inga prov som hänger över mig.
Imorgon ska det bli utflykt, vi ska fiska med klassen och dem från Gastro, jag ska ha underställ, mössa, vantar, halsduk, raggsockar, denna gången ska jag INTE frysa när jag gör någon sån grej.

God kväll och snart godnatt

Gastro ikväll

Ikväll ska jag på ett pass på Gastro, det känns inte så lockande idag men det är helt okej.
Jag ska åka med en i klassen  idag, det är lite roligare än vanligt.
Idag har jag varit ute i trädgården, nu har vår granne hjälpt oss med fruktträden.
Det var för några dagar sen han gjorde det och jag var ute och pratade med honom.
Han har verkligen koll på allt som händer här runtomkring... Det märkte jag.
Jag känner mig lat jämnfört med honom för de har världens finaste trädgård, och jag skäms om inte vår är fin.
Men nu ser den rättså ok ut!
Träden ser liksom nyfriserade ut!

Undra om jag kommer lära mig något nytt idag. Förra måndagen hade de 6 personer bokade bara så då förberedde vi annat, jag tror det blir samma idag

Kramis

Dagens planer

Idag ska jag plugga köksengelska, mest, vi har prov på onsdag... Och jag vet inte om jag kommer klara det eftersom jag har svårt för engelska.

Sen ska jag gå på dans, det är nya "steg" idag tror jag eftersom det är nytt år. Hoppas det för jag var trött på de gamla.

Kramiz

Prov idag

Idag hade vi matlagningsprov på förrätt och varmrätt. Det var väldigt stressigt kan jag säga...
Tiden räckte inte till riktigt.
Det är liksom kan man laga god avancerad mat så är man duktig, men man ska även kunna laga god/ avancerad mat på kort tid... Herregud, det är svårt.
Jag tycker själv att det som är allra roligast är att laga god mat och ha tid på sig att smaka av så att det verkligen blir riktigt gott, men det hann man inte idag.
Ingen i min grupp kände sig riktigt nöjd, det var något som hade gått fel hos alla...
Bra träning.

Ikväll ska vi till ett par, bekanta kan man säga.

Puss å kram

Dagen

Hej bloggen, idag ska jag först besiktiga min bil, sen ska jag till Gastro och ha utvecklingssamtal.... Sen ska jag vara där ikväll tills stängning.
Undra vad vi kommer prata om på utvecklingssamtalet... Antagligen får jag säga hur jag tycker det känns och sen sägar han vad han tycker.
Men det jag allra mest vill veta är vad jag ska jobba mer med, vad jag ska förbättra mig på.
Det är det som är mest intressant tycker jag.
Det var ganska kul sist jag var där, för jag skulle göra en gräddsås till personalmaten, och den blev jättegod, sen skulle jag göra en risotto till en tjej som är vegetarian.
Så jag började göra den, och så kom kökschefen och la i lite svamp och sa att man skulle ha kokande buljong vid sidan (jag hade kall) Sen i slutet la jag i parmesanost och smör, så sa kökschefen att jag kunde ta i örter också, sen va den klar.

När tjejen tog av denna så ropade hon ut i hela köket, åååh gud vilken god risotto....Vem har gjort den....?
Jag sa stolt: Det är jag!
Där växte jag några centimeter...

Have a nice day

Antioxidanter kom till mig!

Jag har försökt att äta livsmedel som innehåller antioxidanter nu några dagar, för jag är fortfarande förkyld och har varit det sen dagen efter julafton, alltså den 25e och det blir alltså 2,5 veckor! Det är inte normalt...

Snart ska jag bli hämtad för jag ska gå på ljusparty ikväll. Hoppas det blir någon god fika.... Det är nog det bästa med sånna partyn...

Kramis

Bloggen idag!

Hej bloggen, nu var det längesen jag skrev... Idag har jag varit hemma (idag också) men jag har faktiskt gjort en hel del, jag var ute i trädgården t.ex. idag...
Jag tog på mig snowboardbyxor, en tjock jacka och trädgårdshandskar och sen gick jag ut.
Termometern visade precis nollgradigt men det var inte speciellt kallt med det jag hade på mig.
I år hoppas jag på att jag ska ta tag i trädgården mer och t.ex. plantera mycket olika saker i växthuset.
Hålla ordning i rabatterna så det ser fint ut.
Jag kanske t.o.m. bloggar lite om plantering och sånt, det hade varit kul, får se hur det blir!

Kramis

Uppdatering

Idag har jag och M varit på utflykt till Ikea och Väla. Jag köpte en stor växt till tv rummet, den passar bra där, den står på plats nu, och jag hittade en grön tröja på rea.
Snart är det innebandy igen, det är riktigt kul med den nu, och förra veckan gjorde jag två mål och var duktig enligt Mathias, stod på rätt ställe o.s.v.
Man lär sig mer och mer.
Snart börjar skolan igen... Jag har inte gjort alla läxorna än, ojojoj men jag tror jag tar en intensivpluggning från imorgon och fram tills jag börjar.
Det har faktiskt varit ganska drygt att ha varit ledig såhär länge, jag har inte haft speciellt mycket att göra, och jag har inte tagit mig för att göra något heller.
Jag ser fram emot skolan nu, och Gastro, och praktiken som kommer som är på två månader.

Ha en bra kväll!

RSS 2.0