Knäckebröd

Jag fick sluta tidigare idag, för mycket personal insatt. Så jag ska faktiskt baka något som jag är riktigt sugen på...
Och det är Leila Lindholm, hon bakar godast.



Ullas spröda knäckebröd

Det här knäckebrödet bakar jag ofta till ostbrickan, både till jul och midsommar. Det ska vara riktigt sprött och krispigt så kavla ut det riktigt papperstunt.

Fler recept ur kategorin Matbröd: Vörtbröd » Focaccia » Valnötsbröd » Fruktbröd » Renées goda bröd »

Foto: TV4

Foto: TV4

Förberedelsetid: 15 min

Tillagningstid: 3 min

Färdigt på: 1 tim 20 min

Ingredienser

Till 24 knäckebröd:
5 dl mjölk
0,5 msk honung
0.5 msk ljus sirap
1 tsk salt
1 tsk fänkålsfrön
1 tsk hel kummin
10 g färsk jäst
2 dl vetemjöl
3 dl fint rågmjöl
7 dl grahamsmjöl

Tips

Pensla brödet med uppvispat ägg och strö över vallmofrön eller sesamfrön och svartpeppar så blir det en ännu lyxigare karaktär på brödet.

Gör så här

1. Värm mjölk, honung, sirap, salt och kryddor som har stötts i mortel till max 37 grader.

2. Smula jästen i en bunke och lös upp den i degvätskan.

3. Tillsätt lite mjöl i taget tills den går ihop och blir en mjuk och elastisk deg. Sätt ugnen på 225 grader.

4. Låt degen jäsa i bunke under bakduk i cirka 60 minuter.

5. Kavla ut runda super tunna kakor på ett väl mjölat bakbord och nagga dem med gaffel.

6. Grädda i mitten av ugnen i 2-3 minuter tills brödet fått lite färg, vänd sedan bröden upp och ner och grädda någon minut till. Låt svalna på brödgaller.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0