Soligt
Jag fyllde på mitt träningskort igår!
Det var skitroligt rent ut sagt att börja träna igen, ska nog ta ett pass ikväll också.
Jag fick 10% rabatt med csn- kortet.
Vi gjorde crème brulée här hemma för ett par dagar sedan prova detta receptet
Crème Brulée
Len vaniljkräm med knäckigt täcke av socker, en perfekt avslutning på en god middag.
Fler recept ur kategorin Franskt: Coq au vin » Citronpaj » Ratatouille » Löksoppa » Chèvre toast »
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
Antal portioner: 4
Förberedelsetid: 20 min
Tillagningstid: 50 min
Färdigt på: 1 tim 10 min
Ingredienser
6 st äggulor
2 dl vispgrädde
3 dl mjölk
80 g socker
1 st vaniljstång
Till karamellisering:
2 msk farinsocker
2 msk strösocker
Tips
Den knäckiga ytan går också att få till med hjälp av en gasolbrännare eller varmluftspistol.
Gör så här
1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Dela vaniljstången och skrapa ur den med lite av strösockret ner i en kastrull. Tillsätt grädden och mjölken och värm upp.
3. Blanda äggulor och resten av sockret i en bunke. Vispa lätt. Häll sen över gräddblandningen och fortsätt att vispa tills allt blandat sig.
4. Smöra 4 små formar. Ta bort vaniljstången och häll upp blandningen i formarna. Ställ dem i en långpanna med hett vatten upp till halva höjden på formarna. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 40 minuter eller tills de har stelnat.
5. Ta ut formarna och låt dem kallna. Sätt ugnen på 250 grader grillvärme.
6. Strö farinsocker och strösocker över formarna. Gratinera formarna tills de får en gyllenbrun färg, cirka 10 minuter.
7. Serveras direkt.