Plugga
|
|
|
egen bearnaise |
ingredienser 3 st finhackade schalottenlökar (alternativt en halv gul lök) salt och peppar |
tillagning 1. Koka vinäger, vatten, peppar, persilja och lök tills hälften av vätskan återstår. 2. Sila ner blandningen i en kastrull som får plats i en större kastrull med sjudande vatten (= vattenbad). 3. Vispa ner äggulorna och fortsätt att vispa tills såsen tjocknar och blir krämig (det får aldrig börja koka!). 4. Tag av kastrullerna från värmen och vispa ner det skirade smöret. Börja droppvis och öka sedan takten allteftersom såsen börjar binda. 5. Smaksätt med smulad dragon (torkad el inlagd spelar ingen roll) samt salt å peppar. Pröva eventuellt med litet cayenne. * Om såsen skulle börja skära sig, tillsätt lite iskallt vatten eller en isbit och vispa kraftigt. |
Här är några såser iallafall som kanske kommer med imorgon, jag tror iallafall att majonäs kommer vara med, kanske inte de andra.
Vad ska jag mer plugga på?
Jag tror inte att jag pluggar mer än såhär, jag har ingen aning om vad det är som jag ska testas på.
Bara jag har lite koll på sånt här så tror jag det kan gå bra, sen vet ju inte jag om det är en rätt eller 3 rätters jag ska laga, eller om det bara är nåt test där jag inte ens ska laga nåt utan kanske något typ lägga råvaror på rätt plats eller nåt sånt.
Äh har faktiskt ingen aning, jag ska bara försöka ta allt med lite lugn och ro så går det säkert jättebra.
Det jag redan kan i grunden kommer säkert räcka och det är väl det de ska testa mig på, kan jag inte det i grunden så har jag inte på denna skolan att vara...
Ha en bra dag allihopa!