Små äpplepajer
Häromdagen gjorde jag små söta äpplepajer i portionsstorlek
Jag köpte små aluminiumformar
Tärnade äpplen i en halv centimeters storlek
La i äpplebitarna så att hälften av formen var full
Strödde på smuldeg (vetemjöl, smör och socker)
Ringlade över lite mörk sirap
Strödde på lite mer smuldeg
Sen gräddade jag dem i 200 grader till de fått fin färg ca 45 min.
Sirapen gör så att det blir en lite mer knäckig yta på pajerna, det blir underbart gott, och mycket trevligare med små formar än med sånna stora klumpiga vanliga pajformar.
Nu har jag några sådana i frysen som jag ska ta upp när det kommer gäster nästa gång.
Det var ett eget recept, men har ni sett programmet Leila bakar?
Hon är grym! Hon är min idol både när det gäller matlagning och bakning.
Allt hon bakar ser så gott ut, och dessutom är hon en cool person också.
Hon har en blogg som heter glitter, glamour och blodpudding
Helloj! Du verka ha lite smått ångest för att du inte utforskar världen. Kan d stämma? Kramis